Uudet standardit

Viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut paljon, eli olen ollut lähes taukoamatta sorvin ääressä. Uusia tuotelinjauksia, uusia viilauksia tuotantomenetelmiin, uusia markkinointikanavia, uutta järjestelmällisyyttä sekä kohtuuton määrä opiskelua.

Tuotanto on tällä hetkellä jouhevampaa kuin viimevuoden puolella ja olen päättänyt siirtää tämän edun suoraan asiakkaitteni kukkaroon siinä toivossa että kohtuullisempi hinta lisää ostosten määrää. Käytännössä pystyin siis tuomaan hintaa alas muutamalla kymmenellä sentillä. Parannukset ovat olleet uusia, nopeampia tapoja pitää plektrasta kiinni eri tuotantovaiheissa sekä eri tuotantovaiheitten välisten "varastojen" kehittämistä joka tarjoaa paljon kaivattua nopeutta ja valmistelee automaation asteittaista käyttöönottoa tuotannossa. Vielä kuitenkin kaikki muu paitsi Roughin viimeistely sekä plektrojen merkitseminen voidaan sanoa tapahtuvan 100% käsityönä.

Pickat Standard on hieman muuttunut edellisestä, sen pintaan on lisätty aivan pieni aavistus lisää tekstuuria jolloin ote on pitävämpi ja samalla tukee toisen tuotteen markkinoille tuomista.


Pickat Smooth on tarkoitettu niille jotka tahtovat plektran muistuttavan tuntumaltaan mahdollisimman paljon muovi plektraa. Sen viimeistely on toteutettu kahdessa vaiheessa ja on niin lähellä tasaista kuin puhtaan puun kanssa on mahdollista.

Pickat Rough tarjoaa todella persoonallisen tuntuman verrattuna muihin markkinoilla oleviin plektroihin. Lähdin kehittämään sitä tarkoituksena tarjota vielä parempi otepinta kuin mitä Standard tarjoaa. Tämän prosessin vieminen sille tasolle että se ei lisäisi tuotannossa tarvittavaa käsityötä oli ehdottomasti viime viikkojen kovin haaste. Erillaisia koneita tuli kehitettyä muutama eri prototyyppi joista luonnollisestikkin se viimeinen sitten onnistui.


Verstas alkaa vaikuttaa siltä että siellä voi tehdä töitä pienillä ylläpitosiivouksilla ja työpöytä on osoittanut toimivuutensa. Kuten ehkä kuvista näkyy on tuotekuvaamisen harjoittelu vielä vaiheessa, mutta laatu on mielestäni siedettävää verrattuna siihen aikaan mitä minulla on ollu aikaa käyttää opiskeluun. Olen myös säännöllisesti harjoitellut pitkään tauolla ollutta kitaran soittoa jotta pääsisin jossain vaiheessa sille tasolle että kykenisin nauhoittamaan vertailu materiaalia plektrojen toimivuudesta, mutta tämän hetkisillä taidoilla on vielä liian aikaista kuvitella pystyvänsä soittamaan riffi kaksi kertaa vertailukelpoisesti.

Kaiken kaikkiaan toivon että nämä saavutukset auttavat minua saamaan plektran uudelle tasolle ja seuraava iso projekti on alkaa muokkaamaan englanninkielistä reittiä plektran ostopäätökseen.


Eli ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Kommentit

Suositut tekstit